Novice

Projekt »Dozidava k objektu IZUM in energetska sanacija obstoječega objekta« je v zaključni fazi

Sreda, 21. oktober 2015
Institut informacijskih znanosti (IZUM) je pred dobrim letom dni začel projekt »Dozidava k objektu IZUM in energetska sanacija obstoječega objekta«. Dela so zdaj v polnem zamahu in devetdeset odstotkov celotne investicije, ki bo zagotovila ...

PROSTORI PRIHODNOSTI - »DOZIDAVA K OBJEKTU IZUM IN ENERGETSKA SANACIJA OBSTOJEČEGA OBJEKTA« 27.8.2015

Četrtek, 27. avgust 2015
Napredovanje del v okviru projekta "Dozidava k objektu IZUM in energetska sanacija obstoječega objekta" poteka skladno z načrtom.

LIKOF

Torek, 16. junij 2015
Maribor, 16. junij - Obeležitev tretje gradbene faze po starem običaju

PROSTORI PRIHODNOSTI - »DOZIDAVA K OBJEKTU IZUM IN ENERGETSKA SANACIJA OBSTOJEČEGA OBJEKTA«

Ponedeljek, 23. februar 2015
Februar 2015 – V okviru projekta Instituta informacijskih znanosti IZUM »Dozidava k objektu IZUM in energetska sanacija obstoječega objekta« gradnja, ki dolgoročno predstavlja pomembno investicijo za še bolj kakovosten in učinkovit razvoj ...

Postavitev temeljnega kamna ob pričetku gradnje

Ponedeljek, 19. maj 2014
Institut informacijskih znanosti s simbolno postavitvijo temeljnega kamna in slovesno prireditvijo ob tej priložnosti s sodelavci obeležil vstop v prostor prihodnosti.

Novinarska konferenca ob pričetku projekta

Ponedeljek, 19. maj 2014
Z investicijo do ustreznejših pogojev za opravljanje dejavnosti, višje kakovosti storitev, več delovnih mest in energetske sanacije obstoječe stavbe.

NAMEN
Namen projekta je zagotoviti IZUM-u ustrezne delovne prostore, ki bodo zagotavljali ustrezne standarde varnosti pri delu ter omogočali nemoteno opravljanje raziskovalne in izobraževalne dejavnosti. Obenem bo projekt posredno in neposredno prispeval k višji kakovosti izdelkov in storitev.
FINANCIRANJE
Operacijo sofinancirajo: Republika Slovenija, Ministrstvo za izobraževanje znanost in šport; Evropska unija in sicer iz Evropskega sklada za regionalni razvoj; IZUM. Vrednost celotnega projekta je 9,5 milijona evrov. Evropski sklad za regionalni razvoj bo prispeval 7,2 milijona evrov.
BOLJŠI POGOJI
Z naložbo bo IZUM pridobil dodatne pisarne, sejne sobe, predavalnice in laboratorije, ki bodo namenjeni tako zaposlenim kot ostalim udeležencem, ki obiskujejo IZUM predvsem zaradi izobraževanja. Zaradi izboljšanih prostorskih pogojev bo z naložbo mogoč tudi nakup nove raziskovalne opreme.
CILJ NALOŽBE
Dvig raziskovalne dejavnosti in prepoznavnosti IZUM-a, krepitev povezanosti z gospodarstvom s poudarkom na prenosu novih znanj, umeščenost v mednarodno, še posebej evropsko znanstveno skupnost in razvoj raziskovalne infrastrukture.
DOMAČA STRAN: www.izum.si
E-POŠTA: izum@izum.si
INSTITUT INFORMACIJSKIH ZNANOSTI, MARIBOR
PREŠERNOVA ULICA 17, 2000 MARIBOR
TELEFON (CENTRALA): 00 386 (0)2 2520 331
FAKS: 00 386 (0)2 2524 334